July 8, 2019

The 12th Porcelanosa Awards Finalists: A minimal-styled house built on a slope

Carlos Pereda Iglesias and Óscar Pérez Silanes, from the Pereda Pérez Architect Studio, are the creators of this finalist project in the Best Design of the Year category at the 12th Porcelanosa Awards.

The Marmi China Blanco collection from Porcelanosa has been used in the bathrooms, kitchens and the txoko in the house; enhancing the light and the simplicity of its architecture.

On the outskirts of Gorraiz in Navarra, one can find this design, which has been carried out by Carlos Pereda Iglesias and Óscar Pérez Silanes, both of whom are from the Pereda Pérez Architect studio. Thanks to its innovative architectural features, the project is a finalist in the Best Design of the Year category at the 12th Porcelanosa Awards.

Vivienda-Gorraiz-finalista-diseno-ano-Pereda-Pérez-Arquitectos-Premios-Porcelanosa-2

In a long rectangular shape, the house seeks to blend in with the surroundings, trying to adapt to it as much as possible. A house built on a slope with a gradient of 16 metres between both ends. In fact, on one side some sloping roofs have been installed following the current legislation, whereas on the other side, that installation was not necessary, since we are dealing with volumetry with more latent simplicity.

Minimalism in a natural setting

The outside part of the house has been thought up as an irregular concrete block which has been uniformly installed in a setting surrounded by lush vegetation. A combination of contrasts and nuances where the very latest in design not only goes hand in hand with nature but also adapts to it. Following the principles of minimal style, the white colour and clean lines are those leading the way in this project. The Marmi China Blanco collection from Porcelanosa plays a leading role when installed as a wall tile in the kitchen, the bathrooms and the txoko. This model is available in three formats: 31.6cm x 59.2cm, 31.6cm x 90cm and the 45cm x 120cm extra-large version. Thanks to its tone, the brightness in the rooms can be enhanced, resulting in a more spaciousness feeling. This is strengthened thanks to the combination of white with wood, which gives off a sensation of serenity and calmness.

Vivienda-Gorraiz-finalista-diseno-ano-Pereda-Pérez-Arquitectos-Premios-Porcelanosa-4

The house is divided into two floors: the upper one has been thought up in order to be a large space for having fun in during the day, whereas the ground floor is a cosier area designed for night-time. Thanks to the original location of the house, it is from the highest part where people can enjoy wonderful views of the garden on the slope.

Innovation, elegance and functionality are brought together in this project by the Pereda Pérez Arquitectos studio in Navarra.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *